Trener godt mot mål om EM-gull

Nærmer seg sesongstart!

Håkon Fredriksen (bildet) imponerte stort i EM i slutten av 2020-sesongen. Nå trener han for fullt i Frankrike, med målsetting om å ta gull i EM x250 den kommende sesongen.

Slik oppsummerer han status på treningen for tiden.

– Treningen går veldig fint. Jeg er for øyeblikket i Frankrike sammen med teamet. Vi har fått testet masse, så jeg tror vi er bra på vei. Det er fortsatt nesten to måneder til første EM egentlig starter, så vi har god tid, sier Håkon Fredriksen fra Skui.

Det nærmer seg start på sesongen. Det skjer i Spania.

Håkon Fredriksen kjører nå for Bud Racing i Frankrike. Foto: Privat.

– Vi skal kjøre første løpet vårt 17.-18. april i Spania. Det er det spanske mesterskapet, med flere toppførere, så det blir fint å kjøre med andre også. Det er ingen flere planlagte løp før første EM. Covid-19 går sikker ikke bort med det første, så det er en utfordring som er lik for oss alle, sier Håkon Fredriksen.

I år blir det EM som er det store målet. Det kan også bli noen VM-runder.

Håkon Fredriksen klar for ny sesong. Foto: privat.

– Hovedmålet mitt er å bli europamester i EM x250. Så får vi se hva det blir av VM-runder jeg får kjørt, men målet for de er topp 10, sier han.

For Fredriksen ble det både nytt team og nytt land (Frankrike) rundt årsskiftet.

– Største forskjellen er at jeg er i Frankrike og det er 20 plussgrader hver dag, isteden for at det er 1 meter med snø og «5 blå». Utenom det så trener jeg ganske likt – i forhold til tidligere. Det er blitt mer fysisk trening i år, så det ser jeg på som et større overskudd på slutten av sesongen, sier han. 

Foto: privat.

Les også: