Tøndel etter gull-løpet: -Hadde godfølelsen fra jeg våknet

I går kjørte trønderen Cornelius Tøndel (bildet) inn til sin første EM-seier i motocross i 250-klassen under EM-runden i Pietramurata i Italia. Med seg på pallen fikk han Kevin Horgmo, som tok sølvplassen i går.

Tøndel jublet stort etter gårsdagens seier.

-For en dag! Jeg hadde en god følelse fra jeg våknet, og jeg kjørte godt både på trening og i tidskvalifiseringen. Det ble en tredjeplass på tidskvalifiseringen – og det var jeg godt fornøyd med, sier Cornelius Tøndel.

Men det ble ingen pangstart i det første heatet på Tøndel.

-I første heat hadde jeg en skikkelig dårlig start, men jeg kjørte meg opp fra godt utenfor topp 20 til topp 10 på bare et par svinger, og jeg fortsatte å kjøre meg opp i feltet. Jeg lå som nummer fire  før jeg kjørte meg opp på en tredjeplass, der jeg ble resten av heatet, sier Tøndel.

Heller ikke i det andre heatet satt starten hundre prosent.

-I heat to var jeg enda lengre bak i starten, og jeg måtte kjøre meg opp skikkelig. Jeg kom meg opp på fjerdeplass og tettet luken til tredjeplassen, og kom meg opp på tredjeplass, sier han.

Og det var en fornøyd Tøndel som til slutt stakk av med seieren.

-Jeg hadde mye press bakfra de siste rundene – og det var ikke over før jeg gikk over mål på en tredjeplass og vant dermed totalt med to tredjeplasser i heatene. Jeg er godt fornøyd med kjøringen i heat to, og skikkelig deilig å få en seier, sier Tøndel.

Cornelius Tøndel vant dagens EM-runde