Tian Magnussen (9) på dragrace motorsykkel i sommer

Motorsporten er for alle, noe 9 år gamle Tian Magnussen fra i Holmestrand er et bevis på.

I sommer har Tian vært på farten og har kjørt flere stevner, og innledet på sin dragrace motorsykkel på Fyresdal i Juli, der det ble arrangert NM runde.

Tian kjører for klubben Hawgs Racing, og er også juniorfører for RF Motorsport som er drevet av en av norsk dragracing sine store profiler Rune Fjeld. Det var derfor ekstra stas for den unge gutten å kjøre nettopp på Fyresdal – stedet Norges første dragrace løp ble avholdt i 1978 og den gang med omtalte Fjeld på startstreken.

På Fyresdal var det pappa Pål Magnussen som var mekaniker og sjåfør og etter 4 timers kjøring ankom de flystripen i fjellbygda, motiverte og klare for race!

Og kjøringen da, hvordan gikk så den? Jo etter 9 gjennomførte run hadde han nok en gang forbedret seg på alle plan som i dragracing vil si at han satte ny personlig rekord på reaksjonstid, ny hastighetsrekord og ny rekord på tid. Bedre går det ikke an å gjøre det, og når han nå klarte å bryte 90 km/t over målstreken på 201 meter så gliste han hele veien opp for å motta en fin liten pokal ved stevneslutt.

Arrangørklubben Fyresdal Motorsport hadde gjort en fantastisk jobb og på løpsdagene lørdag og søndag var flere tusen innom på publikumsplassene, noe Tian syntes var kjempegøy da han ikke er vant til å kjøre for så mange mennesker. Tian ønsker å takke Sande Utleiesenter for hjelpen slik at turen til Fyresdal ble mulig.

Forrige helg var Tian igjen i ilden, denne gangen på stevne på Gardermoen Raceway der arrangørklubben NDRG hadde sitt 25 års jubileum. Dette var en fantastisk opplevelse der man kunne oppleve flere Top Fuel dragstere (biler med 10 000 hk), og en motorsykkel med 20 hk kjørt av en pjokk fra Holmestrand.