Thomassen har høye forventninger før endurosesongen

Landslagstrener Erland Thomassen (bildet) i enduro gleder seg til endurosesongen er i gang for fullt med internasjonale mesterskap med mer. Han har høye forventninger til det som skal skje i månedene fremover.

-Jeg er spent. Utøverne har vist god innsats på treningsfronten og høy vilje til å gjøre treningsarbeidet, i tillegg til jobb og sponsorarbeid for å få midler til å kunne satse fullt. Tidligere EM-utøver Håkon Engan Karlsen som teknikk-trener gjør en fantastisk jobb med utøverne, både i og utenfor enduroløypa. Dette har vist seg å være bra for utvikling av ferdighetsnivået. Vi er i begynnelsen av sesongens første EM-samling nå, og jeg gleder meg til å se utøverne bite fra seg i løpshelga neste uke. Selv regner jeg med at vi kan forvente enda bedre prestasjoner enn de leverte i fjor. Dette inkluderer flere topp 10-plasseringer og mulige prestasjoner helt opp mot toppen. De utøverne som er hjemme forbereder seg til å gjøre gode prestasjoner i nasjonale og svenske løp, sier Erland Thomassen.

Når vi spør Thomassen om hvilke utøvere han forventer mest av i år på den internasjonale arenaen, svarer han som følgende.

Det beste svaret jeg kan gi her er: De som kjører EM og VM. Mye her er åpent, og flere av de kan fullføre løp som står til gode resultater, sier han.

Og det er mange store konkurranser og mesterskapsløp i det store utland i år.

-Kevin (Burud) har allerede kjørt sitt første løp denne helgen. Neste løp for flere av de andre utøverne er EM i Italia. Dette går 19. til 20. mars. Neste løp er i Ungarn den 2. til 3. april. Vi håper at denne runden kan arrangeres på en sikker måte, til tross for situasjonen i Ukraina. Vi er endelig på den EM-forberedende samlingen i Italia, og utøverne er virkelig motiverte for å komme i gang med den internasjonale løpssesongen, sier Thomassen.

Foto: Andre W. Larsen