Team Norway Junior Enduro samlet på Elverum

Norgeseliten på juniorsiden i enduro på samling!

I helgen var Team Norway Junior Enduro på treningssamling i Elverum, sammen med resten av landslaget.

Tekst: Erland Thomassen, hovedtrener Team Norway, Junior Enduro

Pål Anders Ullevålseter på plass i Elverum. Foto: privat.

Timeplanen var fylt med trening og sosiale aktiviteter, og utøverne fikk trent både sine allsidige og kjørespesifikke ferdigheter. For å sette lista høyt i inngangen til samlingen, startet utøverne med en 3000-meter-test fredag ettermiddag. Det var mye spenning i gruppa i forkant, og utøverne leverte jevnt over gode resultater.

Juniorer i hardtrening. Foto: privat.

Lørdag morgen ble utøverne testet i ulike styrkeøvelser, før ei lystbetont ettermiddagstrening i turnsalen, instruert av en av landets fremste turnere. Her utfordret utøverne sine akrobatiske ferdigheter i apparater som frittstående, ringer, skranke, bøylehest og trampoline – både med hard landing og ut i skumgropa. Selv om flere av utøverne tok stillestående baklengs salto, var nok det mest imponerende da turninstruktøren viste sine ferdigheter i frittstående og ringene.

Vellykket samling på Elverum. Foto: privat.

På søndag ventet en dag med endurotrening på Haslemoen, ledet av landslagstrener Pål Anders Ullevålseter. Her ble det lagt opp til en dag med løpsspesifikk trening, og selv om flere utøvere var slitne etter ei hard samlingshelg, var farten høy ute i løypene.

– Det er artig å være på samling med landslaget. Vi har mye å lære – de har mye erfaring. Det er lærerikt å få se hvordan de gjør det og å trene med dem. På lørdagen ble jeg skikkelig imponert av han turneren. Det tror jeg er en type trening vi kunne gjort mer, siden det krever mye kroppsbeherskelse, melder Team Norway Junior-utøver Peder Rygg.

Vi benytter anledningen til å takke frivillige ildsjeler i Solør MC-klubb, som tilrettela for en god treningsdag i fine løyper.