Team Norway Jenter har gjennomført samling nummer to

Spreke jenter på samling!

Norges Bilsportforbund og Norges Motorsportforbund samarbeider om jenteprosjektet i motorsport. De har nettopp vært samlet for andre gang.

Temaet denne gangen var treningsplanlegging og det å sette seg mål.

Kickboxing sto på programmet. Foto: privat.

-Overordnet mål for teamet er å holde jentene lenger i motorsporten, skape relasjoner på tvers av grener og inspirere hverandre, skriver trener og leder for teamet, Marianne Agard-Michelsen.

Slag og spark på samling. Foto: privat.

-Vi startet med en god økt på to timer med Mette Sollie, som er 8 x verdensmester i kickboxing og kona til Pål Anders Ullevålseter. Hun hadde lagt opp til aktiviteter som fikk frem latteren og «brøt isen». Jentene fikk prøvd seg på kickboxing, og fikk slå på både pute og sekk. Mette er veldig dyktig og fikk alle til å føle seg vel og til å yte maksimalt, sier Marianne Agard-Michelsen.

Bordtennis sto også på programmet. Foto: privat.

-Jeg kan få disse jentene til å trene hva som helst bare det er konkurranse inne i bildet eller stafetter. De har et voldsomt konkurranseinstinkt, sier Agard-Michelsen.

Samlingen fikk besøk av Atle Guldbrandsen, som er sportsdirektør i Norges Bilsportforbund, Erik Rønstad som er breddesjef i NMF og sponsoransvarlig Hege Lorvik fra Norges Motorsportforbund.  De fikk et lite innblikk i hvordan det jobbes i teamet – og de kom med positive tilbakemeldinger til jentene.

Lyttende forsamling: foto: privat.

-Dette teamet består som sagt av jenter i alderen 13 til 18 år. De er fra forskjellige grener innen motorsport i to forbund. Det er veldig spennende å diskutere likheter og ulikheter innen motorsporten. De kjører på vann, sand, jord, grusvei og asfalt. Vi har aktiviteter som skaper samhold og relasjoner. Jentene kommer fra flere kanter av landet, noen må fly, andre tar tog.  Vi har fire samlinger i året og de får være med i teamet i to år. Nytt av året er at alle jenter som har vært innom Team Norway Jenter skal bli invitert en gang i året for å holde på det vi har bygget opp av relasjoner, Marianne Agard-Michelsen.

Neste samling er i starten av oktober og den siste samlingen dette året er i desember.

-I januar kommer det ut ny informasjon og muligheten for å søke seg inn i teamet for nye jenter. Det blir inntil seks ledige plasser i 2021, sier Marianne Agard-Michelsen.