Tar av seg hatten for Håkons viljestyrke

Far og manager Thomas Fredriksen slutter ikke å la seg imponere over sønnens stå-på-vilje etter Håkon Fredriksens (bildet) femteplass i siste helgs EM-runde i motocrossens 250-klasse i England. Det skjedde etter at Håkon Fredriksen  i april brakk begge håndleddene under trening.

-Jeg som far er nærmest sjokkert over Håkon sin viljestyrke og måten han takler smerter og motgang  på. Jeg tar av meg hatten for prestasjonen han gjorde i England og måten han takler presset i denne beinharde idretten på. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier pappa og manager Thomas Fredriksen.

I helgen stilte Håkon Fredriksen opp i årets første EM-runde, rundt to og en halv måned etter at håndleddene brakk.

-Håkon brakk begge håndleddene og var sikker på at årets EM-sesong hadde gått i vasken. På tross av dette bestemte Håkon seg for å prøve og komme raskt tilbake på sykkelen. Med kun to ukers trening på sykkel etter å ha operert ut skruer i begge håndleddene samt store smerter, kjørte han inn til to fjerdeplasser i heatene i den første EM-runden i England, og han kjemper helt i toppen av EM, sier pappa Thomas Fredriksen.

FAR OG SØNN: Håkon Fredriksen (til venstre) og pappa Thomas Fredriksen. Foto: NMF.

Håkon Fredriksen ligger nå på femteplass i sammendraget,  bare 20 poeng bak lederen.

-Vi dro til England med små forhåpninger om det i hele tatt var mulig å kvalifisere seg til finaleheatene i England etter så lite trening på sykkelen. På lørdagens kvalifisering var Håkon allerede nummer to i sin gruppe – og kjørte inn til dagens tredje raskeste tid. Vi trodde ikke våre egne øyne – ja, at  det var mulig. Med store smerter og nedkjøling av håndledd i pausene kjørte han inn til toppresultater i begge heatene, forteller Thomas Fredriksen.

Nå blir det full trening før neste EM-runde.

-Nå er det tre uker med trening på sykkelen frem mot neste EM-runde som går i Oss i Nederland 17. juli. Med mer tid på sykkel og fysisk trening kan dette bli det helt store i årets sesong, sier far Thomas Fredriksen.

Foto: privat.