Strømøy nest best i Abu Dhabi

Marit Strømøy stod nest øverst på seierspallen, da VM-runden i Formel 1 ble kjørt i Abu Dhabi i går. Selv føler Marit gårsdagens andreplass som en seier, ettersom det har vært nesten to år siden sist hun var på pallen i sin båtsportklasse. 

Få sekunder bak vinneren
Allerede på trening fredag morgen viste Strømøy at hun kunne kjempe om seieren, da hun noterte seg bestetid med 0.56 sekunder foran italienske Alex Carella. I starten kom jenta fra Sandefjord ut som nummer to, og der lå hun faktisk i alle de 52 rundene til mål, kun slått av regjerende verdensmester Philippe Chiappe fra Frankrike.  – Jeg prøvde alt jeg kunne for å vinne, men Philippe var raskere enn meg. Uansett føles dette som en seier, ettersom det er så lenge siden jeg har vært på pallen, fortsetter 41- åringen. Hun var bare fattige 2.5 sekunder bak vinneren etter den 45 minutter lange finalen var over.

Tilbake til vinnerarenaen 
Neste helg er det en ny runde i verdensmesterskapet, og allerede søndag reiser Strømøy Racing fra Abu Dhabi til Sharjah. Dette stedet huskes best som areaen hvor Marit for to år siden, som historiens første og eneste kvinne, vant en VM-runde i Formel 1, den raskeste klassen i båtsport, og Strømøy sin prestasjon resulterte ikke overraskende i stor oppmerksomhet.