Strålende innsats i Coupe de lávenir

I helgen ble det for 48. gang arrangert Coupe de lávenir i Belgia og Norge stilte med to lag.

Som nevnt så stilte Norge med to lag. De to lagene var

Open
Sander Agard-Michelsen
Casper Olsen
Håkon Fredriksen

85cc
Adrian Bølviken
Espen Rohde
Patrick Valbjørn

12 land stilte i Open klassen, mens 13 land stilte i 85cc. På lørdag var det trening, tidskvalifisering og kvalifiseringsheat. Søndag var det trening og tre heat pr klasse.

I Open klassen stilte vi med et jevnt lag, og målet var topp 3. Med Håkons (Fredriksen) form fra lag-VM så var det store forhåpninger om et topp resultat. Alle gutta presterte max og det var en kjempeinnsats av hele laget. Etter to heat ledet Norge totalt, og Håkon knivet om førsteplassen totalt. 

I søndagens siste heat så starter Håkon med et kræsj og er helt sist ut. Sander og Casper kommer seg greit avgårde og ligger på hhv 6. og 10. plass etter første runden. Håkon klarer utrolig nok å kjøre seg opp fra helt sist til ledelse etter halve heatet og vinner overlegent med 10 sekunder. Sander kjører inn på femteplass og Casper som nr 13. Det ender med at lille Norge vinner Open klassen, alle er gutta er topp 10 i totalen og Håkon vinner totalt!

Fantastisk avslutning på sesongen.

Heatresultatene til gutta var:
Håkon ble nr 4-1-1, nummer en totalt 😀
Sander ble nr 10-9-5, nummer seks totalt
Casper ble nr 16-7-13, nummer 10 totalt.

For 85cc gutta var det et fint løp med masse av erfaring. De syns banen var vanskelig med mange skumle hopp og det tok de noen runder å komme inn i banen. 
Alle gutta presterte bra og fikk med seg mange gode ting hjem. Dessverre så kræsjet Patrick i andre heatet og slo seg i ribbeinet, men klarte likevel å kjøre siste heatet. Det norske laget ble nr 9 totalt.

Adrian ble nr 32-8-14
Espen ble nr 24-11-21
Patrick ble nr 25-35-30