Strålende debut for Henning Flathaug i Superbike!

Foto: Hårek Flathaug
Pressemelding – Team Flathaug Racing

I helgen har Team Flathaug Racing vært på Vålerbanen for å kjøre første runde i det Norske mesterskapet i Superbike. Dette blir Henning sin først fulle sesong i Superbike etter overgangen fra Superstock 600. Henning og teamet hadde en treningsamling på samme bane to uker tidligere, og Henning startet den første fritreningen på fredagen der han hadde avsluttet treningssamlingen. De siste to av totalt tre fritreninger viste Henning stabil framgang og endte dagen som tredje raskeste fører. Både Henning og teamet var meget fornøyd med egen innsats, og var forventningsfulle til lørdagens to kvalifiseringer og et løp.

Lørdagen forsatte Henning den gode framgangen i kvalifiseringene og kvalet inn til tredje startspor, kun 1,1 sekund bak gjeldende banerekord. 

Lørdagens løp ble preget av regndråper i det førerne stilte til start. Det litt fuktige underlaget og den kalde luften førte til at banen ble glatt og ikke optimal til å kjøre med race-slicks. Henning tok en god start og var nummer to inn i første sving, men fikk spinn på bakhjulet og ble nesten kastet av sykkelen. Tre førere bak i feltet kolliderte og løpet ble rødflagget for å kunne rydde unna syklene i banen. Henning tok nok en god start i re-starten, men var litt forsiktig til å begynne med, med tanke på den glatte banen. Han ble liggende på en tredjeplass litt alene. Mot slutten av løpet begynte banen å tørke og Henning fikk tilbake selvtilliten og kjørte inn nummer to, men endte på en tredjeplass, kun et tidel bak Marius Ripel Jensen. På søndagen var Henning revansjelysten og tok nok en god start og kom som nummer to inn første sving. Det ble en liten luke ned til tredjemann tidlig i løpet, men Henning klarte ikke å holde et høyt nok tempo og ble etterhvert kjørt inn igjen. Henning ble liggende foran og prøvde å kjøre taktisk på siste runde for å sikre andreplassen. Inn siste sving prøvde gårsdagens nummer to Marius Ripel Jensen å kjøre forbi Henning på innsiden, men bremset litt for sent og låste forhjulet på vei inn i svingen og endte i grusen. Henning kunne da kjøre inn til andreplass i løp to. Begge løp ble vunnet av Ole Bjørn Plassen. Det har vært en strålende helg for Team Flathaug Racing med to pallplasser og som foreløpig nummer to sammenlagt i mesterskapet.

Neste runde er 10. – 11. Juni på Rudskogen Motorsenter.