Stod i mot presset og vant

Elias Ishoel holdt nervene under kontroll og er nå historisk som første nordmann og europeer som vinner AMSOIL

Elias Ishoel holdt nervene under kontroll og ble denne helgen den første nordmann og europeer til å vinne den amerikanske snocrosserien.

– Jeg er superglad, sier Elias Ishoel etter det siste løpet hvor han i tillegg til å sikre sammenlagtseieren også vant det siste finaleheatet for sesongen.

Ingen europeer har noen gang vunnet den amerikanske serien og 20-åringen fra Oppdal er dermed historisk.

Elias var på god vei mot seieren før helgens siste runder, noe som gjorde at han nok kunne kjøre med en litt mer ro enn ellers. Med foreldrene til stedet kunne han stå øverst å podiet da sesongslutt var et faktum.

VM neste
Selv om sesongen nå er over i USA, er ikke Elias klar for ferie helt enda.  Han retter nå fokuset hjem mot Norge hvor det er noen løp han skal delta i. Og om under 3 uker er det VM i svenske Boden som står for tur, og der er Elias helt klart en av de største favorittene nå.

Imponert sportssjef
Sportssjef i Norges Motorsportforbund, Tommy Rovelstad, sier at han er imponert over Elias og hans resultater.

– Elias er en utøver som jobber systematisk og knallhardt igjennom hele året og ingen ting er overlatt til tilfeldighetene. Å komme tilbake så sterkt som han har gjort i år etter en alvorlig skade i fjorårets sesong, viser hva som virkelig bor i denne gutten. Sterk mentalt, god fysisk kapasitet og med smart kjøring beviser han sitt potensiale ved å lede serien igjennom hele sesongen. Dette er stort for Elias, for NMF og for idrettsnorge og han setter Norge på kartet også i denne idretten. Han er et fantastisk forbilde for utøvere på tvers av idretter som mange har noe å lære av. Jeg gleder meg nå til VM og selv med denne seieren vet jeg allerede at han har fokus på å nå kjempe om tittelen verdensmester.

Etter en velfortjent feiring setter Elias seg mandag på flyet hjem til Norge og Oppdal.

Flere nordmenn på pallen
I dameklassen kunne Malene Trosten Andersen, til tross for skadeproblemer på slutten av sesongen, juble for en tredjeplass sammenlagt i årets sesong.