Stine Rødne Hettervik i 2018 Thor Winter Olympics

Stine Rødne Hettervik deltok i helgen på det største amatørløpet som arrangeres i USA hvert år, Thor Winter Olympics.

Thor Winter Olympics er det største årlige amatørløpet i USA. Her deltar også flere VM-kjørere. I år var det 2060 deltagere totalt i de forskjellige klassene. Løpet går over fire dager. 

For Stine Rødne Hetterviks del så var det trening en dag, samt to heat fordelt på to dager. Et heat består av fem runder, noe som er annerledes enn i Norge. Stine konkurrete blant annet med suverene Hanna Hodges og Jordan Jarvis, altså USAs beste kvinnelige kjørere. 
I forkant av løpet var Stine invitert til å trene hos Fastnacht, men måtte dessverre stå over da hun ble syk. Hun hadde dermed ikke den beste oppkjøringen til løpet, men bare det å kunne delta var veldig stort for Stine.

Stine var likevel fornøyd med helgen. Sammenlagt endte hun på en 20. plass av 36 jenter i finalen. Hun ble nr 23 i det første heatet, og nr 17 i det andre. Med tanke på sykdommen i forkant og det at hun konkurrerte mot flere som har drevet med motocross på heltid siden de var barn, var det et godt resultat.

Drømmer om USA
Når Stine er i USA for å trene motocross og kjøre løp, bor hun i Florida. Hun håper nå på å få visum slik at hun kan være i USA over lengre perioder for å utøve sin idrett så godt og mye som mulig. Hun trener også mer på å få back flipen til å sitte ordentlig.

Hun jobber målrettet for å få til det hun ønsker, men som mange andre er hun stadig på jakt etter sponsorer og gjerne en mekaniker. I dag gjør hun det meste selv – utøver, manager og mekaniker.

Vi gleder oss til å følge Stine.