Stian Schjetlein – verdensmester Parallell Slalom vannjet

Under dagens finale i Shanghai mot regjerende verdensmester Jeremy Poret, tok Stian Schjetlein fra Bergen seieren og ble dermed verdensmester i disiplinen Parallell Slalom.

Foto: Aquabike.net
Pressemelding fra Stian Schjetlein:

Etter konkurransen ble seieren feiret med en deilig Real Turmat lapskaus før sengen. Stian har nemlig slitt med sykdom siden avreise fra Norge, og de siste dagene i Kina har vært tøffe for den rutinerte utøveren. ­– Jeg er fortsatt ganske syk og redusert. Det var derfor utrolig deilig å få alt til å klaffe i finalen her og vinne Slalom konkurransen, sier Stian. 

Slalom er en teknisk disiplin hvor to og to utøvere kjører mot hverandre i en kort slalom løype. Best av 3 prinsippet gjelder og den som ikke går videre blir slått ut av konkurransen direkte. I juli gikk han helt til topps i Kroatia og tok Europamester tittelen i samme disiplin. 

De norske utøverne i Vannjet er nå i Shanghai for VM-runde i Jetski, og i dag ble det også kjørt et heat i VM-disiplinen ”closed course”. – I dag hadde jeg en dårlig start selv om jeg hadde et godt utgangspunkt på startlinjen. Jeg kom ut som nummer seks i starten. Innen jeg klarte å kjøre meg opp til 4. Plass hadde topp 3 åpnet en rimelig stor luke. Ettersom jeg har vært syk hele uken og fortsatt er det, valgte jeg å sikre posisjonen min og kjøre noen lunde trygt og spare på kreftene for slalomen og morgendagens «closed course» heat her i Shanghai.

Neste VM-runde går i byen Liuzhou i Kina allerede neste uke. Siste runde går 21. Desember i Dubai. – Jeg ligger foreløpig på en god 4. Plass sammenlagt og har veldig kort vei opp til pallen i den gjeveste disiplinen innen Vannjet, avslutter Stian.