Stian Schjetlein verdensmester i vannjet

Den norske landslagstroppen var i helgen i Olbia på Sardinia, Italia hvor de kjørte VM i vannjet. Etter denne fantastiske helgen så kan vi gratulere nybakt verdensmester Stian Schjetlein.

Photos: Shawn Van Zyl

Det kjøres VM i to ulike disipliner;

Closed course som består av en serie på seks race hvor dette er det andre racet i rekken.

Parallell Slalom er den andre disiplinen. Denne konkurransen er langt mer intens og kjøres i form av to konkurranser hvor den første var i Portimao, Portugal i begynnelsen av mai og den andre går på Sardinia i Italia denne helgen. Slalomkonkurransen går ut på at utøverne kjører i par, en mot en hvor det er best av tre som gjelder.

I Portugal gjorde Stian kort prosess i finalen med to seire på rad etter en langt mer spennende duell med sin landslagskamerat Daniel Andersen i semifinalen hvor de måtte kjøre en tredje gang for å finne ut hvem som skulle representere Norge i finalen.

På Sardinia på lørdag gjorde Schjetlein igjen rent bord i finalen med to seire på rad og har med det vunnet det som kan vinnes i Parallell Slalom og er nå nybakt verdensmester! Vi gratulerer så mye til Stian.

Stians team består av to utøvere hvor den andre utøveren er svenske Emma-Nellie Órtendahl som for øvrig vant sammenlagt i dameklassen. Teamet vant dermed begge klassene og tok med seg to av to mulige verdensmestertitler.