Sterk norsk EM-innsats i quad på lørdag

Det norske quadlandslaget fikk en god start på EM-runden i quad i Estland på lørdag. I går ble nemlig kvalifisering og første heat kjørt – med alle de fem norske utøverne blant de 12 beste i det første heatet.

Christopher Tveråen (bildet) slo til på lørdag med seier i både kvalifiseringen og det første heatet i Lange i Estland. Før helgen var han toer i EM-sammendraget.

Mens Tveråen vant det første heatet, ble Joakim Granli nummer fire. Lars Holmen ble nummer seks i det første heatet. Tarald Hellebust plasserte seg som nummer åtte, mens Odin Fjelle ble nummer 12 i heat nummer 1.

Dette er for øvrig Hellebust og Fjelle sin aller første EM-runde.

-Vi hadde en veldig bra dag i Estland. Varmen har vært en utfordring for alle, men vi har håndtert det bra. Veldig kjekt å være så mange til start, sier Ivar Hereide Mannsåker, som er hovedtrener i Team Norway utvikling quad.

-Varm og utførende dag, men fornøyd med kjøring og resultat, sier Lars Holmen fra Jevnaker Motorklubb etter lørdagens kjøring i Estland.

-Jeg er fornøyd med resultatene i varmen. Bra start på helgen. Tar resten av helgen slik den kommer, men håper det blir litt mindre varmt, sier Joakim Granli etter lørdagens kjøring i rundt 30 grader.

-Veldig fornøyd med dagen. Alt har gått på skinner. Godt å starte helga med førsteplass. Klar for to heat i dag, sier Christopher Tveråen som jakter førsteplassen i sammendraget.

-Jeg fikk utrolig mye god erfaring. Over all forventning og klar for ny dag, sier Tarald Hellebust før dagens konkurranser.

-Det var en veldig fin dag. Sykkelen fungerte bra og jeg er fornøyd med dagen, sier Odin Fjelle.

Foto: WSC Stijn Vanoverbeke