Sterk i troen, men spent før høstsesongen

Tror på norsk trial-fremgang!

Landslagssjef Marius Dammyr (bildet) mener det er gjort og gjøres et grundig arbeid blant landslagsutøverne i trial før høstsesongen starter.

– Da det åpnet opp for organisert idrett, valgte vi å arrangere så mange samlinger som vi kunne for kvinner og herrer. På disse samlingene har vi trent veldig godt sammen og utøverne har hatt veldig høy kvalitet på treningene. Vi er derfor i rute og jeg tror vi har gjort mange kloke valg før den kommende sesongen, sier landslagssjef Marius Dammyr i trial.

Landslagssjef Marius Dammyr i trial.

Han er likevel spent før høstsesongen som nå nærmer seg. 

-Til høsten må jeg si jeg er veldig spent. Jeg vet lite om hvordan våre konkurrenter har trent, bortsett fra det vi ser i sosiale medier. Etter som Norge har hatt åpent for organisert idrett så lenge, så har vi hatt muligheten til å trene mye. Mange av utøverne har brukt denne perioden godt til å forberede seg mentalt, teknisk og fysisk. Slik det ser ut nå regner jeg med at vi tar topp 3 i VM GP på kvinnesiden og topp 5 på herresiden i trial 2. Jeg regner med at vi kommer til å få oss noen positive overraskelser i høst, sier Dammyr.

Og slik trenes det nå på sommeren, ifølge landslagssjefen i trial.

-Vi trener som normalt, seks dager i uka. Det er trial fem ganger i uka og fysisk seks ganger. Vi er veldig opptatt av å trene non-stop trial som vi møter på VM. Det betyr at du ikke kan stoppe når du er inne i seksjonene, men må holde fremdrift og flyt hele veien, sier Dammyr.

Han prøver å få tid til litt andre ting enn trening og landslagsledelse nå i sommermåneden juli. 

-Sommeren har stor sett gått med til å ha samlinger med landslaget, samt at vi skal ha en ny samling i slutten av juli. Jeg kommer stort sett til å jobbe med prestasjonsutvikling av utøvere også i andre grener i motorsporten denne sommeren. Så det blir mye jobb. Mellom jobbingen trener jeg selv med venner og familien, samt at jeg holder på med noen store prosjekter på si. Familie og venner er viktig for meg, så de får tiden jeg har til overs, sier Dammyr.

Foto: Privat