Stefan Hagin, regjerende Verdensmester I F2 flytter til Norge

Verdensmesteren i F2-båtløp, Stefan Hagin, flytter til Norge for å jobbe som teknisk direktør i RacingFabrikken. Hagin vant VM i 2022 og er kjent for å være en av de beste førerne i sporten. Frode Sundsdal, lederen av RacingFabrikken, forteller om deres vennskap og deres tidligere konkurranser.

– Vi har vært gode venner i mange år, sier Sundsdal. Jeg husker spesielt godt løpet i Brodenbach, Tyskland i 2018. Mammaen til Stefan heiet på oss begge. Jeg endte opp som tysk mester. Stefan ble #3. Da sa han, ‘jeg kommer til Tønsberg, sørg for at din mor er tilstede, for jeg skal slå deg på hjemmebane’. Vi har ledd mye av det, og han gjorde det, faktisk. Stefan vant den siste VM runden som ble arrangert i Tønsberg. Vi tok paraderunden sammen.

Hagin er fra 1. mai den nye tekniske direktøren i RacingFabrikken, og han flytter til Norge med sin kone, Ieva Millere-Hagin. Han forteller om hvorfor han valgte å flytte til Norge:

– For meg er det et vel overveid valg. Jeg bytter ut min hverdag i Tyskland med en livsstil jeg brenner for. I sammen med teamet på RacingFabrikken er jeg sikker på at vi kommer til å gjøre oss bemerket i årene som kommer. Vi har vært på besøk og funnet oss til rette. Både meg og min kone ser frem til en fremtid i Tønsberg.

Sundsdal forventer gode resultater fra Hagin, men understreker at de ikke har dårlig tid og vil utvikle laget sammen.

– Stefan er en utrolig utøver, naturligvis en perfeksjonist i sin tilnærming til båtsporten så jeg forventer at vi skal skape gode resultater, men vi har ikke dårlig tid. Vi skal utvikle dette sammen, så første sesongen har vi senkede skuldre, sier Sundsdal.