Sondre Haga satser på VM-gull i trial2 i 2022

Sondre Haga (bildet) stakk av med EM-gullet i trial sist sesong. Kommende sommer går han for VM-gull.

Han har en femteplass i VM i trial2 fra tidligere. Nå er det gullet som gjelder.

-Jeg burde muligens ikke legge så mye press på meg selv, men i år er målet å bli verdensmester i trial2, i tillegg til å holde på flest mulig av de andre titlene, sier Sondre «Gekko» Haga.

-Målet i år er å vinne VM trial2 i år slik at jeg kan rykke opp til toppklassen trialGP året etter. Da må alle små og store grep tas i bruk. Jeg kommer derfor ikke til å kjøre EM i år. Det er muligens ikke så mange store grep å gjøre i år, men mange småting kan ennå forbedres. Jeg skal gjøre alt som er i min makt for å ta seieren i år , sier Sondre «Gekko» Haga.

Sondre kjører høyeste klasse i alle løp unntatt i VM. Der kjører han nest høyeste klasse som heter trial2. Det er en offisiell VM seniorklasse med motor kubikk begrensning på 300ccm. VM kjøres som en cup bestående av 9 løp på 6 forskjellige steder, i Europa og i Japan.

-I VM trial2-klassen er det ekstremt jevnt nivå og stor konkurranse, der kanskje så mange som 10 førere er i stand til å vinne enkeltløp. For å kunne rykke opp til VM trialGP-klassen, som er den høyeste, må Sondre vinne trial2-klassen, sier manager og far Martin Haga.

Sondre er i full trening i Barcelona der han sammen med resten av herrelandslaget bor og trener med Adam Raga som er seks ganger verdensmester.

-På denne tiden av året presser vi oss ganske hardt. For å flytte nivået må vi ut av komfortsonen hver dag, sier Sondre «Gekko» Haga.

 

Foto : Team Gekkotrial og Beta Factory Team