Sondre Haga nummer fem i andre VM-runde i X-Trial.

Trialføreren Sondre «Gekko» Haga (bildet) fra Riska i Sandnes sikret en femteplass i fredagens VM runde i X-Trial i franske Chalon sur Saône.

-Sondre har gjort noen veldig gode forbedringer siden sist. Særlig hadde han bedre kontroll på det mentale, og i tillegg velger han en strategi som fungerer perfekt for han, sier manager og far Martin Haga.

22-åringen selv er svært fornøyd med andre runde i VM i X-Trial.

-Jeg er veldig fornøyd med å gå videre til 2. runde i dag. Og ikke bare det, men jeg tar 5. plassen. De fleste av de jeg konkurrerer med i runde 2 i dag har vært mine forbilder så lenge jeg har drevet med trial. Det føles helt rått. Dette var kanon kjekt, sier Sondre «Gekko» Haga.

Sondre fikk 12 prikker på 5 seksjoner i runde 1.

-Seksjonene passet meg bra og jeg klarte å regulere spenningsnivået mye bedre denne helgen. Tre av seksjonene i første runde kjørte jeg nær perfekt. Jeg valgte litt taktisk å bruke mest tid på de seksjonene jeg hadde størst sjanse å komme igjennom, og det var en vellykket strategi, sier Sondre «Gekko» Haga.

Sondre fikk 14 prikker på 5 seksjoner i runde 2.

-I runde 2. var nivået lagt betydelig opp og jeg visste at det kom til å bli flere prikker. Jeg kjørte tre av seksjonene ganske bra kontrollert, men de tre siste ble for vanskelige i dag. Den ene av disse burde jeg greid fint. Men jeg leverer langt bedre i dag enn sist og må si meg veldig fornøyd med det. Det var relativt små marginer opp til 4. plassen og jeg må bare hjem å trene mer. Jeg utvikler med stadig og det er det aller viktigste for å bli best i verden, sier Haga.

-Sondre skriver norsk trial-historie i dag. Ingen norske menn har vært i nærheten av topp 5 i verden. Dette er et gjennombrudd for Sondre på det øverste nivået. Nå må Sondre bare fortsette å utvikle seg. Det er det viktigste. Han har et ekstremt godt konkurransehode og det betyr mye i disse konkurransene, sier manager og far Martin Haga.

Foto : Team Gekkotrial