Sondre Haga nominert til «Årets gjennombrudd»

Et eventyrlig norsk idrettsår avsluttes med Idrettsgalla 2023. Hovedjuryen for Idrettsgalla 2023 avsluttet i dag, fredag, sitt arbeid, og vi har fått den gledelige nyheten om at Sondre Haga er nominert til Årets gjennombrudd! Prisen tildeles den utøveren som det siste året, etter juryens vurdering, har gjort det mest imponerende sportslige gjennombruddet i seniorklassen, fortrinnsvis på den internasjonale idrettsarenaen.

–  Det betyr mye for meg personlig og for norsk motorsport generelt, sier en stolt og ydmyk Sondre Haga som trener til et løp i England.

Sondre ble kåret til Årets navn 2022 under Motorsportgallaen og har hatt en fantastisk sesong og endt opp som både norgesmester, vinner av årets Norges Cup og ikke minst verdensmester i Trial2.

–  Etter en så god sesong som jeg har hatt så er det gøy å bli sett av andre øyne enn bare motorsporten sine, sier Sondre.

Ekstremt positivt for motorsporten

–  Å bli nominert på idrettsgallaen er en stor anerkjennelse for Sondre og en god anledning til å vise frem sporten vår. Det er ikke ofte vi får utøvere fra motorsporten som blir nominert her. Motorsport er ganske stort i verden, men foreløpig ikke i norske medier. Vi håper at dette er et positivt steg mot mer oppmerksomhet til motorsporten i Norge, sier manager og far Martin Haga.

–  Vi har gjennom årrekker i motorsporten hatt gode utøvere som har levert gode resultater i VM og EM. Det er en glede at vi ser at vi blir lagt merke ikke bare internasjonalt innenfor våre idretter, men også  gjennom toppidretten i norsk idrett. Det betyr at gjennom en langsiktig strategi har gitt resultater og anerkjennelse, sier NMFs toppidrettssjef Marius Dammyr.

 

 

De andre nominerte i kategorien «Årets gjennombrudd» er: Sivert Guttorm Bakken (skiskyting), Thale Rushfeldt Deila (håndball), Hallgeir Engebråten (skøyter), Marlene Farstad Grøttem (kickboksing), Pål Haugen Lillefosse (friidrett), Suzanna Tangen (sykkel).