Sondre Haga ligger på sjetteplass i VM

På sjetteplass i VM etter seks løp!

Sondre «Gekko» Haga tilbakela to VM-etapper i trial 2 i Andorra sist helg – og han har dermed gjennomført seks VM-runder.

Med det er Frankrike, Spania og Andorra unnagjort – med bronseplass i Spania som beste VM-konkurranse. Det er nå snaue tre uker til neste runde i Italia.

Nå ligger Sandnes-gutten på sjetteplass, med 57 poeng slik som femtemann i VM-sammendraget.

-Litt mer skuffende helg denne gangen, men sånn er racing-livet, sier Sondre Haga etter helgens kjøring i Andorra.

-Lørdagen var uten tvil en veldig dårlig dag. Jeg kom ikke skikkelig inn i godflyten og slet litt med fokus. Søndagen var mye bedre kjøreteknisk, kjørte godt og fighta helt i toppen, men gjorde dessverre en tullefeil per runde som gjorde at jeg hoppa fra 4. til 9. plass. Men tar med meg den gode kjøringen, sier Haga.

Han skal forsøke å kjøre seg opp til medalje, men innrømmer at det ikke blir lett.

-Tror det blir vanskelig å ta medalje, men jeg ser på det som mulig. Jeg vet at nivået ligger inne og jeg vet hva jeg må gjøre for å være helt i toppen igjen, sier Sandnes-gutten.

-Nå blir fokuset på å finne den løpsfølelsen jeg hadde i Spania, samt trene godt. Jeg skal også kjøre et spansk mesterskap neste helg for å få litt løpstrening og matching av hele verdenseliten. Så jeg trener så hardt jeg kan frem mot Italia, etter en svært intensiv måned nå, sier Haga.

Foto: Alicia Presa.