Sondre “Gekko” Haga vant i Spansk mesterskap

Første del av det Spanske mesterskapet er over, og Sondre “Gekko” Haga fikk stå på podiet med gullet i hånden. Dermed slo han sin tidligere plassering, og ligger godt an til neste del.

Foto: Jordi Tarres

Det var et bra løp for Sondre Haga sist helg. Den 19 år gamle nordmannen kom på førsteplass i gruppen. Dette er en god start i første del av mesterskapet. Løpet endte med 11 prikker, en uheldig hendelse siste seksjon ga 5 prikker. Men det er fortsatt mye bedre enn andreplass, som endte løpet med 17 prikker.

– Jeg er både glad og fornøyd. Det er dette man jobber for hver dag, og det er utrolig fint å se at all treninga funker. Følte meg ikke helt på topp, men det gikk i mål, så jeg skal ikke klage. Det spanske mesterskapet er på helt annet nivå enn verdensmesterskapet, sier Gekko-Haga

Sondre som nå har trent fire måneder i Spania, mener det er en stor fordel å være tilstede i landet. Spania er det største Trial landet, og Trial er en utrolig populær sport blant spanjolene.

– Det var min første utendørs konkurranse med den nye spanske minderen. Det er stor forskjell mellom inne og ute kjøring, og det blir mye utendørs senere i år. En fordel med å trene og konkurrere i Spania er dekningen og popularitet i sporten. Det er også veldig god PR og god erfaring fordi nesten alle proffene kjører i Spania, sier Gekko-Haga

X-Trial verdensmesterskapets femte runde og det som skulle vært Sondres tredje starter 9. mars i Marseille, Frankrike. Sondre var imidlertid uheldig på trening og brakk kragebeinet. Han skal opereres neste uke og vi ønsker Sondre god bedring og krysser fingrene for at han snart er tilbake på trialsykkelen.