Sondre “Gekko” Haga til Norge for å ta vaksine

Sondre “Gekko” Haga (bildet) har tatt turen hjem til Norge for å ta sin covid-19-vaksine kommende onsdag. Haga oppholder seg til vanlig i Spania.

Den 21 år gamle trialføreren , Sondre Haga fra Riska i Sandnes, som kjører for Fabrikk Racing, teamet til det italienske motorsykkelmerket Beta, er hjemme i Sandnes. Hans faste base er  utenfor Barcelona i Spania.

Sondre har den underliggende sykdommen diabetes og har derfor allerede fått tilbud om vaksine. Sondre snudde seg rundt og fløy hjem til Norge umiddelbart og sitter nå i karantene. Han er klar til første vaksinedose neste onsdag.

Han har nå hatt en svært god og skadefri treningssesong denne vinteren. Treningssesongen er i år betydelig lenger enn i vanlige år som følge av corona-pandemien. For øyeblikket er VM- sesongen planlagt å starte i Italia 14. juni – og målet for sesongen er å ta de siste stegene fra 6.plass og opp til verdensmestertittelen dette året.

-I disse uforutsigbare Covid-19-tider er det selvfølgelig en del ekstra risiko og utfordringer forbundet med å reise. Det blir veldig godt å få tatt vaksinen i god tid før VM-sesongen, slik at jeg kan ha fokuset på det sportslige når VM starter, sier Sondre Haga.

Foto: Rune Helliesen.