Sondre «Gekko» Haga tar pause i X-Trial-sesongen

Sondre «Gekko» Haga (bildet) fra Riska i Sandnes tar pause i X-Trial VM-sesongen. Han ligger nå som nummer åtte i årets VM i X-Trial.

De har nå kjørt fire av seks løp i årets X-Trial-serie. Det er nå pause frem til høsten. De to siste løpene går i Andorra 8. oktober og i Frankrike 21. oktober.

-Jeg er godt fornøyd med å gå videre til andre runde i to av de fire løpene. Det er bare 5 poeng fra min 8. plass og opp til 5.plassen,  så det er alle muligheter til å klatre med litt god kjøring på høsten. Jeg føler at jeg har fått etablert meg på dette nivået, og vist at jeg kan være med å krige om plassene i den ekstremt tøffe konkurransen, sier Sondre «Gekko» Haga.

-Sondre kjemper bra med de aller beste i verden. Han har blitt en del at verdenseliten gjennom løpene hittil i sesongen. Han har fremdeles mye å lære og kan ikke forvente pallplasser i dette tøffe selskapet ennå. Han må bruke tid til å etablere seg. Resultatene kommer etter hvert, sier manager og far Martin Haga.

Nå skiftes fokuset over på utendørssesongen.

-Det første utendørsløpet i år er dobbel NorgesCup i Oslo den 14.-15. mai. Første utendørs VM-runde er ikke før 11.-12. juni, så vi har ennå en god treningsperiode foran oss. Det tar bare noen dager å omstille seg fra X-Trial til vanlig utendørs trial, men det er en del andre teknikker vi setter fokus på for å forberede oss til utendørsløpene, sier Sondre «Gekko» Haga.

Foto : Rune Helliesen