Sondre «Gekko» Haga skifter til nytt fabrikkteam

Den nybakte verdensmesteren Sondre «Gekko» Haga har signert for GASGAS Factory Team for 2023 og 2024 sesongen.

Nyheten ble presentert på teamets sponsor og mediefrokost, der Gekko også oppsummerte idrettskarrieren sin og la frem planene for de neste årene.  GASGAS er et motorsykkelmerke som nå eies av KTM siden oppkjøpet i 2019. KTM er en av verdens største motorsykkel produsenter og svært store på racing.

-GASGAS har satt seg for store mål og vi får være med på det. Det er ikke så mye detaljer vi kan fortelle om dette ennå, men dette blir spennende, sier manager og far Martin Haga.

Gekko fornøyd med avtalen

 

Sondre «Gekko» Haga er er godt fornøyd med avtalen som legger godt til rette for satsningen fremover.

-Nå er vi sentralt plassert i et av verdens beste motorsykkel Racing Team, og som har en stor plan fremover.  Jeg tenker dette er plassen å være akkurat nå. Jeg får et langt bedre støtteapparat rundt meg og det gir meg enda bedre mulighet til å optimalisere trening og restitusjon, sier Sondre «Gekko» Haga.

Travelt i 2023

Sondre skal kjøre mange løp neste sesong Innendørs skal det kjøres X-Trial VM, som en av sesongens 7 faste førere. Der han får konkurranse av planetens aller beste trial førere. Utendørs er det som  i fjor Trial2 VM som gjelder. Dette er en del av en større plan som vil bli kommunisert fremover.

Tillegg skal han etter ønske fra GASGAS skal også kjøre Spansk mesterskap i TR1 og vil også der få den beste motstanden i verdens tøffeste nasjonale liga.

Og selvsagt også delta i så mange norske status løp som mulig som ikke kolliderer med de ovenforstående løpene.

-Det blir en svært travel sesong med ca. 40-45 løp, sier manager og far Martin Haga

Det er FIM galla på lørdag

Som regjerende verdensmester i Trial2 er det klart for FIM galla i Italia på lørdag. Der er alle verdensmesterne er invitert av det internasjonale motorsportforbundet for å få utdelt priser.

-Det blir rød løper og mørk dress sammen med kjæresten min. Det blir en spennende opplevelse, sier Sondre «Gekko» Haga

 

Foto: Team Gekko Trial