Sondre «Gekko» Haga på fjerdeplass i dagens VM-runde

Sondre «Gekko» Haga ble i dag nummer fire i VM-runden i trial i Andorra. Det var langt bedre enn lørdagens niendeplass på samme sted.

Den 22 år gamle trialføreren , Sondre «Gekko» Haga fra Riska i Sandnes, som kjører for Fabrikk Racing Teamet til det italienske motorsykkelmerket Beta, kom på 4. plass i søndagens VM runde i Andorra, bare en prikk fra pallen og 5 prikker bak vinneren.

-Sondre hadde en god start og lå i tetpuljen allerede fra start. Han lå på delt tredjeplass etter første runde. I andre runde fortsatte den tette konkurransen og alt kunne skje i løpet av denne runden. Sondre endte på en fjerdeplass i dag med minimal margin opp til pallen, sier manager og far Martin Haga.

-Jeg var litt utladet etter lørdagens løp der jeg fikk en kraftig smell i håndleddet. Etter å ha fått sjekket at det ikke var brukket, klarte jeg å restituere både fysisk og mentalt. Jeg hadde en bra dag på sykkelen og er fornøyd med dagen selv om jeg har en femmer for mye. Det var varmt, så det var en krevende dag på sykkelen i 5,5 timer. Det var godt å ha min faste spanske minder Marc Riba med igjen i dag. Vi er veldig samkjørte og det gode samarbeidet gir ekstra trygghet, sier Sondre «Gekko» Haga.

Og allerede om en uke er det ny runde med VM.

-Det er ny VM-runde i Frankrike neste helg. Nå skal jeg hvile en dag, trene i 2 dager og reise til Frankrike på torsdag. Hvis jeg klarer å forbedre meg bare et lite hakk, så er det min tur å stå på toppen neste gang, sier Sondre «Gekko» Haga.

PÅ FJERDEPLASS: Sondre Haga nummer fire i VM-konkurransen i trial i dag. Foto: Pep Segales.

Sondre Haga nummer 9 i Andorra