Sondre «Gekko» Haga nummer åtte i Madrid

Trial-utøveren Sondre «Gekko» Haga (bildet) ble nummer åtte i VM-konkurransen i X-Trial i den spanske hovedstaden lørdag kveld.

22-åringen fra Riska i Sandnes var ikke helt fornøyd med lørdagens prestasjoner i Madrid. Dette var tredje løp av totalt seks i årets VM i X-Trial.

-Jeg er veldig skuffet over å ikke gå videre til 2. runde i dag. Konkurransen er veldig tøff og det er småfeil som gjør store utslag, sier Sondre «Gekko» Haga.

Han ble nummer fem i forrige løp i Frankrike.

-Sondre har hatt en god treningsuke med lave skuldre etter den strålende prestasjonen forrige helg. Han kom derfor til start uten å føle at han måtte bevise noe som helst. Med sjetteplass sammenlagt så hadde Sondre flere startende før seg og det er en stor fordel, sier manager og far Martin Haga.

Småfeil gjør store utslag for Sondre Haga denne helgen.

-Seksjonene var betydelig tøffere denne helgen, men de fleste var kjørbare. Jeg følte jeg hadde bra kontroll på spenningsnivået før start, men jeg gjør et par småfeil som får stor betydning denne helgen.  I dag er det ekstremt små marginer for å komme videre til 2. runde, og kun en prikk mindre hadde tatt meg videre. Men jeg presterer for dårlig i dag. Jeg har ennå mye å lære og må hjem å trene mer. Jeg utvikler meg stadig og det er det aller viktigste for å bli best i verden, sier Sondre «Gekko» Haga.

Foto: Rune Helliesen.