Sondre «Gekko» Haga klar for øverste VM-klasse

Sondre «Gekko» Haga klar for øverste VM-klasse. 22-åringen vant EM-gull i trial i fjor. Nå står en ny og spennende sesong for tur.

Fjorårets europamester Sondre «Gekko» Haga (22) er klar for VM-serien i X-Trial innendørs. Første konkurranse arrangeres i franske Nice 11. mars.

– Jeg gleder meg stort til sesongstart og X-Trial VM hvor jeg møter de aller beste i verden. Jeg vet hva jeg går til, og det er et helt ekstremt nivå. Hovedmålet må være å bli blant de seks beste i innledende runde i hvert løp, slik at jeg kommer med på den andre runden. Så får det aller mest ambisiøse målet være å komme blant de tre som går til finalen på ett eller flere løp på en veldig god dag, sier Sondre «Gekko» Haga fra Sandnes.

Dette er den øverste klassen innen trial. I fjor vant han EM i øverste klasse utendørs. I år dropper Sondre «Gekko» Haga EM og satser alt på VM i X-Trial innendørs og VM utendørs.

– For meg betyr VM nesten alt denne sesongen. Jeg hadde mitt store internasjonale gjennombrudd med EM-gullet i fjor. Nå er jeg sulten på topp-prestasjoner i VM. Jeg har trent svært godt i vinter. Jeg er forberedt på utfordrende løyper, sier 22-åringen.

Første løp kjøres i Nice 11. mars. Deretter går det slag i slag i hele vår, sommer og høst. Totalt skal det kjøres seks runder i X-Trial VM innendørs i 2022 – med avslutning i Frankrike den 21. oktober.

BILDETEKST

EM-GULL: Sondre «Gekko» Haga til topps i EM i 2021. I år står VM for tur. Foto: Team Gekkotrial