Sondre «Gekko» Haga kjører avgjørende EM-runde

Sondre «Gekko» Haga kjører siste og avgjørende EM-runde i trial i Tsjekkia på søndag 8.august.

Den 22 år gamle trialføreren Sondre «Gekko» Haga fra Riska i Sandnes, som kjører for fabrikk racing-teamet til det italienske motorsykkelmerket Beta, ligger som nummer to sammenlagt før søndagens siste og avgjørende runde.

Sondre Haga kom til Italia mandag, til Beta teamets hovedkvarter, der han skal gjøre siste finpuss på motorsykkelen sammen med teamets mekanikere. Han kjører videre til Tsjekkia i dag.

-Sondre har hatt en meget bra start på EM-sesongen og ligger på andreplass sammenlagt. Han har derfor alle muligheter til å avgjøre selv på søndag. Det er tett i toppen og Sondre bør helst vinne for å være sikker på seier, men det er helt avhengig av plasseringen til de andre som ligger i toppen av sammenlagtlista. Det er en italiener rett foran og to rett bak ham på lista. Sondre har slått han som leder i alle de andre løpene hittil i sesongen, så dette er det opp til Sondre selv å avgjøre på søndag. Dette løpet går i Tsjekkia, så det gir ikke italienerne noen fordel av hjemmebane i alle fall. Det blir kjempespennende på søndag, sier manager og far Martin Haga.

-Jeg gleder meg til løpet på søndag. Det gjelder å holde fokuset på kjøringen og være 100 % tilstede i hver av seksjonene. Det har vært en litt kronglete trenings-periode med min faste spanske minder Marc Riba skadet. Dette har skapt noe ekstra usikkerhet i forkant. Nå skal en av landslagets faste trenere, finske Joa Hindren, steppe inn som minder på løpet på søndag. Han kjenner jeg godt og det oppleves som komfortabelt. Nå kan jeg sette all energi og fokus inn på de siste forberedelsene til løpet, sier Sondre «Gekko» Haga.

 

Foto: Rune Helliesen