Sondre «Gekko» Haga historisk verdensmester

Siste VM runde i trial ble kjørt i dag, og det har vært en fantastisk helg i Ponte di Legno i Italia. Sondre «Gekko» Haga innfridde og ble historisk med første norske VM-gull sammenlagt, mens Huldeborg Barkved kjørte sterkt nok en gang og endte totalt på en 5. plass.

– Det har vært en  helt vanvittig sesong med verdensmestertittel til Sondre i Trial 2 og 5. plass til Huldeborg i TrialGP woman, sier en strålende fornøyd toppidrettssjef Marius Dammyr.  Dette er nok et eksempel på at en god kultur kan bringe frem flere vinnere. Det er mange som står bak disse prestasjonene, spesielt de andre på landslaget, team, forbund, foreldre, klubber, sponsorer og andre. Det er helt vanvittig, og vi gleder oss til lag VM neste helg

 

Trial2

Sondre «Gekko» Haga

I dagens VM-runde kjørte Sondre «Gekko» Haga bra og endte på en 3. plass, og det holdt til VM seier 11 poeng foran spanske Pablo Suarez.

-Jeg lå på en 2. plass på første runden bare en prikk bak Suarez. På 2. runden fikk jeg en 5’er i seksjon 4, det kostet meg nok seieren i dagens løp. Men jeg er fornøyd med 3. plassen, og det alle viktigste er at det holder til å vinne sammenlagt. Det er en helt suveren følelse. Dette har jeg jobbet hardt og målrettet for i over halve livet mitt. Helt rått, sier Sondre «Gekko» Haga

I klassen har også Mats Nilsen og Jarand-Matias Vold Gunvaldsen vært med på alle VM-runder og kjørte inn på henholdsvis 13. og 17. plass i dagens løp. Mats endte dermed på 15. plass totalt, mens Jarand-Matias måtte ta til takke med en 22. plass.

Mathias-Jarand Vold Gunvaldsen

-VM har ikke gått helt slik som jeg hadde sett for meg.  Målet var å kjempe om topp 10-15 i hver konkurranse samt være innenfor topp 15 sammenlagt. Beste i år var 15.pl i Spania på starten av sesongen, og 22.pl sammenlagt. Nå er fokuset på kommende helg Lag-VM der jeg skal representere Norge sammen med Sondre Haga og Mats Nilsen, oppsummerer Gunvaldsen etter dagens VM-runde.

Svært gledelig er det også at Jone Sandvik og Sander Bjoraa deltok hele helgen i Italia,og VM-debutantene endte på 35. og 39. plass i dagens løp. Dette lover godt for fremtiden også.

TrialGP Woman

I den høyeste klassen for damer har Huldeborg Barkved vært meget stabil hele sesonger, og endte i dag på en 6. plass. Dette holdt til en sterk 5. plass i VM sammenlagt.

-Dette var årets tøffeste helg for min del i VM med harde seksjoner og mye taktisk. Det var vært mye bra kjøring i helgen og jeg og Erika har fått mye ut av løpene. Nå gleder vi oss til å møte Ingveig til uken for å vise oss frem på lag VM, sier en fornøyd Huldeborg Barkved.

Erika Melchior endte dagen på 11. plass og det holdt til en 9.plass sammenlagt i sin første fulle VM-sesong i TrialGP woman.

-Jeg har lært masse denne sesongen! Mye av det jeg har øvd på har jeg fått til denne sesongen , men fortsatt er det noe å jobbe med. Jeg er med og kjemper mot topp 5 førere i mange seksjoner og det er positivt, sier Melchior optimistisk.

Trial 2 Woman

I Trial 2 stilte Seline Meling og endte på en 11. plass i dag. Totalt holdt det i en 12. plass i sammendraget.

 

Neste helg er det Lag-VM som kjøres på Monza banen i Italia. Vi ønsker de norske lagene lykke til.

Foto : Pall; Haga – Team Gekkotrial / Gunvaldsen – privat