Sondre «Gekko» Haga & Co klar for VM

Det norske VM-laget for herrer i trial er klart – og laget består av fjorårets Europa-mester Sondre «Gekko» Haga (23) fra Sandnes, Jarand-Matias Gunvaldsen (22) fra Grimstad og Mats Nilsen (19) fra Sandnes.

Sondre Haga (bildet), Gunvaldsen og Nilsen kjører alle i klasse trial2 i VM. Det er nest øverste klasse for herrene, bak klassen TrialGP. Første VM-konkurranse kjøres i L’Hospitalet de l’Infant i Spania 10. til 12. juni. Deretter kjøres runde nummer to i Andorra helgen etter.

Sondre «Gekko» Haga fra Hommersåk i Sandnes vant EM-gullet i den øverste klassen i fjor. Han har i vår kjørt VM i X-Trial innendørs i høyeste klasse – og ligger der som nummer åtte sammenlagt før høstens siste runder. Nå er det derimot VM utendørs som gjelder.

– VM utendørs er årets store høydepunkt. I fjor fikk jeg bevist at jeg kunne gå helt til topps i EM. Nå er det straks sesongstart i VM utendørs, og jeg gleder meg stort, sier Sondre Haga.

– Målsettingen er å være stabil på pallen i hvert av de 10 løpene i utendørs-VM, samt å ligge på toppen ved sesongslutten. Det blir ingen lett oppgave, men det er mulig. Jeg skal bli best i verden, og jeg er klar for nye steg etter fjoråret, og det mest naturlige steget er å bli verdensmester i trial 2, sier Sondre «Gekko» Haga, som kjører for Riska Motorsykkelklubb.

Foto: Beta Factory