Sondre «Gekko» Haga åpen om diabetes 1

Europamesteren i trial, Sondre «Gekko» Haga (bildet), forteller at han er diabetiker. Han har hatt diabetes 1 siden han var fem år.

-Jeg har ikke snakket om dette i det offentlige rom før. Det er ikke det at jeg er flau eller redd for å vise at jeg har diabetes. Men for meg så er diabetes en helt vanlig ting i livet mitt, og jeg føler ikke det første jeg trenger å si til folk er «jeg har diabetes», sier Sondre «Gekko» Haga.

Sondre Haga har hatt diabetes så lenge at han ikke føler at det er noe unormalt.

-Jeg fikk diabetes da jeg var fem år  gammel, og det har blitt en helt vanlig del av hverdagen min. Det å ha diabetes og drive med toppidrett har aldri vært en hindring. Tror mer det har utviklet meg som utøver og person, sier Sondre «Gekko» Haga.

Han er glad for å kunne være et godt forbilde.

-Jeg har opplevd mye, og møtt mye folk. Men noe av det jeg setter aller høyest er når folk kaller meg et forbilde, og at jeg har hjulpet dem med å se at ting er mulig selv om du har diabetes, sier Sondre «Gekko» Haga.

Han ønsker å bidra med noe positivt.

-For meg så har utvikling av utstyr og måleapparater gjort det mye enklere for meg å håndtere diabetesen, spesielt sammen med idrett. I den anledning så ønsker jeg å gi litt tilbake, som takk for en enklere hverdag til meg selv og alle diabetikere ute der. I år går 10% av «Gekko kalender»-salget til diabetesforbundet , sier Sondre Haga.

Fakta om Diabetes 1:

https://www.diabetes.no/diabetes-type-1/

Foto: privat