Sølvplass til Vilde Holt i Nederland

Det ble stor norsk jubel for Vilde Holt (bildet) etter gårsdagens avsluttende EM-runde i enduro i Nederland. Men det ble nervøse minutter og timer før andreplassen var et faktum.

Den ekstra spenningen etter målpassering skyldtes at tidtakningssystemet ikke fungerte som det skulle. Dermed tok det tid før resultatlistene forelå.

Fredagen vant Vilde Holt prologen. Lørdag fikk hun andreplass. Og også i går kom hun nummer to. Dermed ble det sølvplass i denne EM-runden i Nederland til Vilde Holt.

-Det ble utrolig spennende da de tre siste tidene ikke kom opp på listene. Vilde hadde kjørt fort, men hvor fort ante ingen. Det viste seg at Vilde hadde kjørt styggfort og vant flere av testene. Da listene kom på veggen viste de at Vilde hadde kjørt seg inn til sølvplass, sier pappa Torkel Holt.

-Jeg er bare så glad. Det var et team-resultat, sier Torkel Holt etter gårsdagens suksess.

Vilde Holt selv var svært så fornøyd etter gårsdagens målpassering.

-Jeg er så glad, så glad. Nå begynner arbeidet for alvor med å bli stabil på pallen. Det er ikke alle underlag jeg er like komfortabel med, men jeg skal jobbe hardt under vinteren i Portugal for å bli bedre. Det gikk fort i helgen, men jeg klarte å henge på farten til de beste og vant fire av etappene i dag. Så jeg er veldig fornøyd med helgen, sier Vilde Holt.

NUMMER TO: Vilde Holt (til venstre). Foto: privat.

-I denne EM-runden klaffet alt. Lite feil og jeg kjente at all treningen gjennom sesongen kom til rette, sa Vilde Holt etter at tredje dag med kjøring var over i går.

Juniorlandslagstrener Erland Thomassen i enduro strålte i går etter at prestasjonene var i havn på lørdag kveld.

– Det var utrolig moro at Vilde presterte jevnt hele helga og fikk en andreplass. Det gir motivasjon til de andre utøverne i laget – og viser at topplasseringer er mulig, sier Thomassen.

Nå er de fleste på tur hjem igjen.

– Utøverne drar hjem fra EM-finalen med god motivasjon foran neste års sesong. De sitter igjen med mange svar etter løpene, og de er klare til å jobbe videre med treningsarbeidet. Det er godt samhold innad i det norske laget. Denne prestasjonskulturen vil kunne gi flere sterke resultater over tid, sier Thomassen.

Det var flere nordmenn som presterte i Nederland, blant andre Aleksander Kalbekkdalen.

-Både fredag og lørdag bestod av raske og utfordrende løyper. Første dag lå jeg på en tiendeplass over en lengre periode, men på andre runde knakk eikene på felgen, og jeg mistet frambremsen. Dette gjorde det utfordrende å sette gode etappetider. Resultatet ble dermed en skuffende 14. plass i gruppen, sier Kalbekkdalen.

-Lørdagen startet bedre og jeg fikk banket noen gode etappetider. Kjøringen fløyt bra og dagen endte med en tiendeplass, fortsetter Kalbekkdalen.

Trener Thomassen hadde mye å glede seg over denne langhelgen med enduro-EM.

– Spesielt gøy er det også at Peder Rygg, utøver på Team Norway Junior, har deltatt i sine første EM-runder. Han har hatt en betydelig utvikling det siste året, og ikke minst god innsats på treningssamlinger med landslaget, avslutter Thomassen.

Foto: privat.

Spennende ventetid for Vilde Holt etter dagens EM-løp