Det nærmer seg Solør MCK Extreme Cup 2020

Formann Benjamin Storsveen (bildet) i Solør MCK gleder seg nå stort til Solør MCK Extreme Cup 2020 som arrangeres på Vålerbanen 14. til 16. august.

Det forventes heftige løp og stor fart på to hjul når det braker løs med roadracing og racing circuit i flere varianter på Vålerbanen. Her blir det masse kjøring med fritrening samt løp i moderne classicklasser.

-Vi håper at vi kan fylle alle heatene, og at det kommer masse førere, både ferske og erfarne da vi har noe som passer for alle. Da vi også har fått muligheten til å ha 200 publikummere utenom deltakerne, så hadde det også vært vanvittig kult å se publikumsområdet helt fullt, sier formann, arrangør og primus motor Benjamin Storsveen i Solør MCK.

Nå jobber Storsveen og Solør MCK for fullt, blant annet med å få funksjonærer på plass til den store begivenheten i medio august.

-Vi trenger ett sted mellom 40-60 funksjonærer for at dette skal gå rundt. Her er flertallet frivillige som jobber dugnad, i tillegg til flere lisensierte funksjonærer og sanitet. Alle funksjonærer får muligheten til å kjøre gratis onsdag kveld etter løpshelga med registrert bil/mc, sier Benjamin Storsveen.

Her kan du lese litt om funksjonæroppgaver – samt melde deg på som funksjonær: www.solormcklubb.no/funksjonar 

-Vi håper på minimum 120 forskjellige deltakere, og siden det er flere som kjører flere klasser, så tilsier jo dette fort 150 startende i de forskjellige klassene, sier Storsveen.

Og det blir konkurranser i mange varianter på Vålerbanen.

-Det skal kjøres både moderne Roadracing, og Classic Racing. Vi kjører NM- og NC- klassene, SST 600 og Superbike. Vi kjører Juniorsport 300, Supersport 300 jr&sr. Free for All, samt alle classicklasser fra og med 250 og opp til de råeste; classic Supersport og classic superbike, som er sykler produsert til og med 1998. I tillegg er klasse nasjonal 600 & 1000 med, dette er en åpen klasse for sykler 6 år og eldre, forteller Benjamin Storsveen.

Solør MCK og Storsveen liker å tenke både nytt og offensivt. Det er alltid muligheter på Vålerbanen.

-Solør MCK Extreme Cup var noe vi fant ut at vi ønsket å prøve ut ettersom NM-Roadracing ble avlyst pga Covid-19. Det ga jo klubbene mulighetene til å prøve nye ting, og helgen på Vålerbanen var jo allerede booket. Etter ønsker fra klubbens medlemmer fant vi ut at vi skulle arrangere åpent løp for både moderne RR og Classic Roadracing. Dette med bakgrunn i at vi har et godt samarbeid med CRC som pleier å arrangere Nordisk mesterskap på Vålerbanen i juni, sier Storsveen.

Og her finner du mer informasjon om arrangementet:

Bildetekst:

Benjamin Storsveen gleder seg til kjøring. Foto: privat.