Snart er Tønsberg Båtrace med Tobias Munthe-Kaas i gang

Til helgen skal Tobias Munthe-Kaas i ilden!

Tobias Munthe-Kaas fra Nesodden er klar for årets første båtrace denne helgen, flere måneder etter det som pleier å være sesongstart. 

Tønsberg båtrace har blitt kjent for å skape liv i havnebassenget i Tønsberg med sine store VM-arrangement. Det blir liv i år også, selv om arrangøren har tilpasset eventet til dagens situasjon med stort fokus på smittevern. Hele helgen blir streamet live på nettet, slik at publikum kan få med seg action uten å samles på Tønsberg brygge. 

Tobias Munthe-Kaas. Foto: privat.

Det er også færre deltakere enn normalt i den store klassen Formel 2. Vanligvis deltar utøvere fra hele verden, men på grunn av reiserestriksjoner er det syv team fra Norge, Sverige og Litauen som skal kjempe om heder og ære. I tillegg skal det konkurreres i nasjonale klasser i Tønsberg denne helgen. 

Noe som også gjør denne helgen litt annerledes er formatet Tobias Munthe-Kaas skal kjøre. VM-løpene foregår i et Grand Prix format – med ett langt race, mens de denne helgen skal kjøre et format tatt fra europamesterskapet.  Totalt fire korte sprintløp gjennom helgen gir poeng, og det kåres vinner av sammenlagt poengsum. 

Teamet er forberedt, og gleder seg stort til å komme i gang med båtrace igjen, etter veldig lang tid.

— Selv om det ikke er mesterskap denne helgen, jobber vi på som normalt og forbereder oss på tett fight med resten av feltet. Det som er helt sikkert er at vi skal kjøre som vi pleier og gå for seier, sier en munter Tobias Munthe-Kaas.

-Det blir en annerledes helg enn vi er vant med, i et år der det meste er annerledes, avslutter Tobias Munthe-Kaas.

Program og link til Livestream finner du via arrangørens Facebook-side eller www.tb.no