Skulle allerede ha vært i gang med sesongen

Lengter etter konkurranser!

Landslagstrener i enduro for juniorer – Erland Thomassen (bildet) – vil nå mer enn gjerne komme i gang med 2021-sesongen. Som for mange andre, skaper pandemisituasjonen problemer.

-I utgangspunktet skulle løpssesongen allerede vært i gang. Uheldigvis har løpene frem til nå blitt avlyst eller utsatt. Vi krysser fingrene for at smittesituasjonen i samfunnet blir bedre den nærmeste tiden, slik at løp etter hvert kan arrangeres som vanlig, sier Thomassen.

-Ifølge terminlisten blir det løp på Haslemoen lørdag neste uke. Hvis dette ikke blir avlyst, har utøverne mulighet til å delta her. Som trenere har jeg og Pål Anders forståelse for utøverne hvis de ønsker å vente med deltakelse på grunn av smitterisiko. Utover det starter sesongen for Team Norway Junior Enduro-utøverne når de Covid-relaterte restriksjonene lettes på og det blir mulig å arrangere løp igjen, forteller landslagstreneren for landets talentfulle enduro-utøvere. 

Hvilke forventninger har du til årets sesong?

-En del av det vi lærer utøverne mentalt er å mestre forventninger – både fra seg selv (indre) og fra andre (ytre). Jeg vil at forventningene mine skal bidra til at de presterer bedre. Av den grunn handler de kun om innsats. Hvis utøverne er dedikerte i treningsarbeidet, gir sitt beste i løp og viser gode idrettslige holdninger, kan vi i etterkant av sesongen se tilbake på en god idrettslig utvikling og resultater som utøverne selv er fornøyd med, sier Thomassen..  

Hvordan er status i forhold til covid19 og arrangement/trening?

-Vi er veldig bevisst på å handle etisk og ta hensyn til smittevern i situasjonen vi er i. Utøverne trener mye på egenhånd, og utøversamtalene vi har hatt skjer primært via FaceTime eller telefon. Frem til nå har vi gjennomført én treningssamling, og vi planlegger å ha en ny samling neste helg. Dette blir naturligvis innenfor de smittevernreglene som gjelder. Utøverne viser stor selvstendighet i treningsarbeidet, og de holder både motivasjonen og kontinuiteten i treningsarbeidet godt oppe. Dette gjør meg trygg på at de stiller godt forberedt til sesongen når de viktige løpene nærmer seg. Junior-guttene trener bra og stiller klare til start når det første løpet går, sier Thomassen.

Hva er årets store målsetting?

-Hver enkelt av utøverne har sine egne individuelle mål. Utover det er hovedmålsetningene i teamet å bygge utvikling, erfaring og læring gjennom kvalitet i treningsarbeid og gode holdninger. Vi har flere samlinger sammen med Team Norway Enduro, noe som gir junior-utøverne gode muligheter til å lære av de mer erfarne utøverne – både i og utenfor enduroløypa. Blant løpene er NM et av hovedmålene utøverne har denne sesongen, det gleder vi oss til, avslutter juniorenes trener i enduro. 

Foto: Andre W. Larsen.