Skadet seg stygt under kræsj

Felix Jensen lå blant topp tre mot slutten av fredagens fjerde etappe i Africa Race. Det så lenge ut til å bli nok en god dag på sykkelen for Ås-gutten.  For Jensen lå meget godt an før fredagens etappe, på en tredjeplass i sammendraget. 3 km før målgang faller drømmen i grus, Jensen krasjer og skader skulderen stygt. 

Africa Race
4 etappe, 10. januar
Marokko

Dagens etappe visste seg å bli utfordrende for alle i løpet. Den bar preg av en «roadbok» som ikke samsvarte med omgivelsene, om støv og veier som ikke eksisterte.

Ullevålseter kan fortelle om en utfordrende og rotete dag. En dag i håpløshet og forvirring.

– Vi surret rundt i tet, det var veier som ikke eksisterte og det føltes helt håpløst. Feltet bak tok oss naturligvis igjen, og til tider opplevdes det som et motocrossheat. 

Unge og mindre erfarne førere som kjørte i øst og vest i høy fart uten å vite hvor de skulle. Vi i teten fikk etterhvert ryddet opp og dratt i fra, men i støvet var det en stund svært frustrerende.

For det var i støvet det skjedde, både for Jensen og Ullevålseter, men med totalt ulikt resultat.

Jensen treffer ett hull i veien og drar forlengs. Utfallet knuser drømmen om målgang i Dakar. Skulderen er ødelagt. 

Hvor alvorlig gjenstår å se. I skrivende stund er han på vei til sykehuset for røntgen.
Uvitende som læreguttens skjebne, drar Ullevålseter ut av sin støvsky, satset alt og drar forbi førerens i tet. 

Den manøveren gjorde minutter om til sekunder mellom han og italienske Botturi i sammendraget. 

Pål Anders Ullevålseter kom tilslutt inn på en fjerdeplass, 7 minutter og 5 sekunder bak britiske Lyndon Poskitt som vant dagens etappe. 

Britens seier var ikke avgjørende for de to i toppen, der ligger fremdeles Botturi og Ullevålseter, hvor det kun skiller sekunder.

Kristian Felix Jensen derimot er ute av topp tre og ute av løpet.

– Det er kjipt med Felix, men jeg er også utrolig lettet over at det ikke ble mer alvorlig. Jeg har jo sett hvor store konsekvenser en kræsj har.