Sesongstart i Offshore

Førstkommende lørdag er det sesongstart i offshore i Tvedestrand og Braaten Offshore Racing stiller til start i klassen 3C. Pilot Jan Trygve Braaten (47) fra Songe har i år med seg co-pilot Kjetil Bjørntvedt (35) fra Porsgrunn.

Foto: Pickla.se
Pressemelding fra Braaten Offshore Racing

Braaten er regjerende Verdensmester og Nordiskmester i klassen og innehar verdensrekorden i hastighet, samt at de sammen er regjerende Norgesmestere. Jan Trygve startet sin karriere i offshore for snar 20 år siden og er å anse som en veteran. Bjørntvedt stilte til start i offshore for første gang i 2016, men har fra tidligere flere år i klassen thundercat bak seg.

Drømmer om titler også i 2017
«Båt med utstyr har vært klart helt siden vi var på båtmessen i mars, så nå skal det bli godt å endelig få båten på vannet for racing, kan Jan Trygve Braaten fortelle. Jeg har i mange år hevdet med i toppen i klassen, men mine første titler tok jeg først forrige sesong. Det var deilig å endelig få alt til å klaffe igjennom hele sesongen og vise at jeg mestrer å holde meg på toppen. Å bli Verdensmester på hjemmebane i Tvedestrand smakte selvfølgelig utrolig godt! Dette er en jevn og tøff klasse, så en må virkelig prestere i hvert race for å kunne klare å henge med. Konkurrentene puster deg i nakken med en gang hvis en mister fokus. Målet for årets sesong er helt klart å vise at jeg fortjener å holde meg i toppen og å ta med meg hjem noen titler også i år. Kjetil var med meg i NM i fjor, noe som fungerte utrolig bra! Jeg er glad for at jeg har fått med meg Kjetil for hele sesongen i år og er klar på at vi kommer til å bli et godt team, avslutter Braaten.»

«Jeg var så heldig å få være med Jan Trygve under NM i fjor og da utrolig gøy at vi klarte å ta med oss tittelen Norgesmestere, sier Kjetil Bjørntvedt. Jeg skal innrømme at jeg ikke helt trodde på det før start. Nå er turtletesten bestått og jeg gleder meg til å fatt på årets sesong. Jeg har stor tro på oss som team og er sikker på at vi skal klare å ta hjem noen pokaler også i år, avslutter Kjetil.»

Vårspretten arrangeres av Tvedestrand Racing Klubb ut fra Østerå Marina i Tvedestrand førstkommende lørdag 27. mai. Starten for offshore går kl. 14.00.