Sesongstart for Sondre «Gekko» Haga

Tiden var endelig kommet der det var klart for sesongens første konkurranse for trialutøver Sondre Haga. Det hele startet innendørs i den tyske byen Ingolstadt, foran en fullsatt hall med 2700 ivrige tyskere på tribunene. Sondre skulle her bl.a konkurrere med den tyske utendørsmesteren Franz Kadlec, som også er en Sondre har kjempet mot ved flere andre anledninger.

Tekst: Pål Magnussen
Bilde: lydiabauerphoto

Haga har ikke ligget på latsiden i vinter og er i stigende knallform. Og med bekreftelsen på at han også i år er tatt ut på det norske landslaget av landslagsjef Marius Dammyr, så var og er motivasjonen høy.

Rogalendingen har kun et mål i år og det er VM. Målet der er pallplassering for så rykke opp til GP klassen og kjøre blant de aller beste i verden. Derfor dro Sondre til Tyskland med stor selvtillit og ønske om å vise seg skikkelig frem.

Og la oss med en gang konkludere med at han hadde ingen andre planer enn å vinne, noe annet ville vært litt for feigt, ihvertfall for en vikingspire fra Norge med ambisjoner. Og slik gikk det vel også da det kun var Franz og Sondre som til slutt sto igjen med like poeng. Da er det tiden som avgjør, og de av oss som har sett Sondre kjøre vet at han ikke er noen sinke i seksjonene, men stort sett flyter fort frem, noe han også gjorde i helgens ADAC Hallen Trial 2020 konkurranse. Så da helgen var over, var første seier i boks før vi andre har rukket å slanke vekk så mye som et gram av juleribba.