Sesongens første seier til Malene Trosten Andersen i snowcross

Endelig klaffet det 100 % for Malene Trosten Andersen i den amerikanske AMSOIL snocross serien i USA. Etter flere pallplasseringer denne sesongen kunne hun natt til lørdag norsk tid trone øverst på pallen i den syvende runden i Deadwood, South Dakota

Foto: Papperazzi Imaging and Films

Malene har vært solid og en av de beste gjennom flere sesonger, og tok i fjor en andreplass sammenlagt i serien. I år har hun tatt enda et skritt opp og har gjennom hele sesongen så langt vært stabiliteten selv.

Selv med en dårlig start på dagen hvor snøscooteren ikke ville starte, bremsene ville ikke virke i første heat og dempere var sprengt i andre heat så klaffet alt i dag. Malene skriver selv på sin FB side at «dagen startet med et smil og endte med et smil. Selv med alle problemene så klaffet alt når det endelig gjaldt.»  Finalen var meget spennende, og endelig fikk hun ut potensialet som hun vet hun har inne. Ekstra stas var det å vinne denne helgen siden faren til Malene var på plass.

Malene fulgte opp med en flott andreplass i helgens andre løp natt til søndag norsk tid, så alt i alt har dette vært en fantastisk helg for Malene.

Malene kjører i klassen Pro Women og ligger etter åtte runder på en tredje plass sammenlagt. Det er fire norske utøvere med i serien. Elias Ishoel fra Oppdal hadde ikke en optimal helg, men leder likevel sammenlagt i sin klasse, PRO, hvor de beste gutta kjører.

Veien videre

Det gjenstår en god del igjen av sesongen og Malene jakter videre på flere seier. Neste runde er allerede kommende helg i Mt. Pleasant, Michigan.