Sensasjonell 10.plass for landslaget i Enduro

Den siste uken har landslaget i Enduro vært i Navarra, Spania for den tradisjonsrike SIX-Days konkurransen, lag-VM i Enduro. Blant 22 World Trophy-lag har de fire guttene kommet i mål på en 10.plass etter seks dager med kjøring. Det norske laget bestod i år av Alexander Nyberg, Jon A. Sogn, Kevin Burud og Kristian Felix Jensen. – Det er det beste norske resultatet vi har hatt siden 1926, sier trener Pål Anders Ullevålseter.

 Alle fire utøvere kjører i ulike kubikklasser, og tidene legges sammen. For å få plassering i mesterskapet må alle fire fullføre, og det er tre timers tidsstraff hver gang en utøver må bryte. Med varierende værforhold og rundt åtte timers kjøring hver dag i seks dager skal alt klaffe om man vil henge med i kampen.

– Det gikk på skinner, fortsetter Ullevålseter. Tre av de fire utøverne var med i fjor og fikk litt erfaring som kom godt med i år. Med gode forberedelser fra hele teamet fikk vi alt til å klaffe med kjøring og service.

Det norske laget klatret på resultatlisten for hver dag og tok stadig innpå teten. Etter seks dager skilte det kun 10 sekunder opp til Equador på niende plass. ­– Dette er god forbedring fra i fjor da Norge ble nummer 18, og viser hvor godt gutta har jobbet med rutiner og fart det siste året.

USA vant lag-VM foran Storbritannia og Tsjekkia.