Rødt, hvitt og blått i helgens nordiske mesterskap i trial

Det var ikke tvil om hvem som var best i helgen under årets nordiske mesterskap

Tekst: Sara Hammer
Foto: Arne Hedin

Nordisk mesterskap i trial ble en suksess sett med norske øyne, med tredobbelt norsk for både kvinner og menn i seniorklassene. 

Ingveig Håkonsen tok en klar seier, og fikk selskap av Erika Melchior og Seline Meling på pallen. Huldeborg Barkved skadet seg dessverre i kneet under trening fredag, men Hanne Gilje Haga og Ingeborg Bergersen sørget for at den norske dominansen ble knusende. 

Blant de store gutta var det tilløp til drama: Ib Vegard og Håkon knivet om seieren, da Ib fikk en 5-er for å rive pilfestet i seksjon 11. Det ble ubehagelig høyrøstet og også en protest av dette.
Sluttresultat var Håkon 49 og Ib 53, så denne 5-eren var avgjørende. Det var nerver mens protesten ble behandlet,  men Håkon behold førsteplassen.
Bronsen gikk til Sondre, 4.plass til Timo Myöhänen og 5. til Julian Berntsen. 

I junior var det overlegen seier til Linus Almthén på hjemmebane. Med 3 x3 prikker var han et hav foran Mats Nilsen. Disse to har ellers vekslet litt på å være best i EM Youth og junior, men i snitt har Linus vært foran i juniorsporet også der.  

Det var etter lørdagens innsats ikke noe sjokk at Norge vant både herre og dameklassen, samt juniorklassen i lagkonkurransen.