-Presterer og får betalt

Nok en stor Amsoil-helg!

Landslagstrener Pål Grøtte (bildet) går fra suksesshelg til suksesshelg med snowcross-kjørerne Malene Andersen og Elias Ishoel. Sist helg var det Malene som leverte aller best – med to seire.

For Elias Ishoel gikk det litt tyngre i helgen, med en fjerdeplass og en sjetteplass. Nå er begge klare for Amsoil-finalene kommende helg. Både Ishoel og Andersen leder i Amsoil-sammendraget. Ishoel leder klart, mens Andersen leder med knappest mulig margin.

Dette sier Pål Grøtte om helgens innsats.

Malene Andersen med to seire sist helg. Foto: privat.

-Malene presterer og får betalt for årstimer med trening og knallhard prioritering. Hun har en helt klar plan og strategi gjennom hele helgen. Hun holder et ekstremt fokus på arbeidsoppgaver, noe hun er utrolig flink til, sier Grøtte. 

Ishoel leder Amsoil totalt, men hadde sin svakeste Amsoil-helg på over to år.

-Elias har en tøff helg, men samler viktige poeng. Dette viser hvor tøff konkurranse det er. 10 cm feil plassering i inngangen til et hopp, og du er ute av pallplass. Men Elias er en dyktig idrettsutøver, og klarer å sette nytt fokus. Jeg tekstet med ham i går, og da var fokus på finalehelgen, sier Grøtte.

Elias Ishoel gleder seg til finalehelg. Foto: privat.

Nå ser snowcross-Norge frem til kommende helgs kjøring i Eagle River, det vil si samme sted som sist helg. Årsaken er at kommende helgs planlagte Amsoil-helg i Sioux Falls i Sør-Dakota er avlyst på grunn av snømangel. Derfor blir det nå andre helg på rad med Eagle River i Wisconsin i USA.

-Det er mye jobb igjen for begge våre utøvere. Denne jobben skal hele Norge hjelpe dem med. Miljøet støtter våre utøvere på en fenomenal måte. Dette setter Malene og Elias stor pris på, sier landslagstreneren.