Pen avslutning for “Gekko” Haga

Etter siste internasjonale løp denne helgen er trialtalentet Sondre “Gekko” Haga fornøyd med sin VM-debut, selv om han ser fram til å vise hva han kan neste år.

– Det har vært mye bra kjøring, men jeg nådde ikke helt opp på listene. Det var utrolig jevnt, med fem prikker kunne jeg lett klatret fem plasseringer oppover tabellen. Forrige helg kjørte trialtalentet siste runde i Norgescupen. Med en tredjeplass og en sjetteplass lørdag og søndag i Molde holdt det til en pallplassering sammenlagt. – Egentlig så var jeg ikke fornøyd med søndagen i det hele tatt, men det ble litt bedre da jeg fikk vite sammenlagtresultatet, sa en rimelig glad “Gekko” Haga forrige helg.

Hardt arbeid betaler

Far og trener Martin Haga har fulgt sønnen tett opp igjennom årene, og etter “Gekko”s første fulle sesong internasjonalt legger han ikke skjul på at han er stolt, som en far bør være. – Det ble jo 26. plass i VM, men han har fortsatt ti utøvere bak seg. Det er veldig sterkt for en VM-debut! 

Bobilturen med den sytten meter lange ekvipasjen nærmer seg også slutten, men først skal det gjøres unna VM i lag. Familien befinner seg for øyeblikket på 2000 meters høyde i Frankrike og forbereder seg til VM lag, selv om det er usikkert at Sondre skal kjøre.

– Det har egentlig gått veldig greit! Det har vært lite krangling, og vi har med oss så mye greie folk fra trialmiljøet i Rogaland, så det er god gjeng! Det blir på en måte en liten boble, der alt går på automatikk med løp og løpsforberedelser, og det er aldri tid til å kjede seg. I tillegg synes jeg det er spesielt imponerende at han ender opp på niende plass i EM senior.  

Klar for neste sesong

– En høyere plassering hadde jo smakt litt bedre, men jeg har jo lært mye! Er motivert vettu, er jo yngst enda, de andre er minst tre år eldre enn meg. Da smaker det egentlig ganske godt å ikke havne sist! sier syttenåringen litt ettertenksom. 

Til helgen er det VM i lag, og da er det usikkert om “Gekko” Haga skal kjøre, da han er tatt ut som reserve på det norske laget