Pål Virik Nilsen har signert for nytt offshore-team

Sandefjordingen blir «throttleman» hos regjerende XCAT-verdensmestere «Maritimo Racing» fra Australia de neste to sesongene.

Pål Virik Nilsen har 30 års erfaring med båtrace. Det kom godt med da valget av hvem som skulle forsvare teamets VM-gull skulle tas, ifølge en pressemelding.

Dermed blir Pål Virik Nilsen gjenforent med fører Tom Barry-Cotter fra Gold Coast i Australia. De har tidligere kjørt over 40 båtrace sammen – og vunnet det australske mesterskapet hele tre ganger. Den første seieren sammen var i 2007 under Class-1 Hellas Grand Prix. Da var duoen under vingene til Bjørn Rune Gjelsten i «Spirit of Norway 20».

– Det er utrolig moro og motiverende at teamet ønsker meg tilbake, sier en veldig fornøyd Pål Virik Nilsen.

-De siste årene har vært veldig vanskelig sportslig sett. Først sykdom som satte meg tilbake nesten et år, og deretter pandemien som gjorde at alle race i fjor ble avlyst. Men jeg har brukt tiden bra og trent godt hver dag siste halvannet år. Derfor føler jeg meg veldig klar og motivert for et comeback. At det skjer med yndlingsføreren Tom og Maritimo-teamet er nesten som en drøm.
De er absolutt på øverste hylle i dette sirkuset, sier Pål Virik Nilsen.

Maritimo Racing er et fabrikk-team som bygger egne løpsbåter og driver profesjonell utvikling på både båter og motorer.
Erfaringer fra racingen blir ofte brukt i fritidsbåtene som Maritimo-verftet produserer.

2022 XCAT VM-sesongen blir lansert med datoer og vertsnasjoner i januar måned.

Fotos: Maritimo