Øystein Kjørstad skal lede Team Norway Junior Motocross

Før jul signerte Øystein Kjørstad avtale med Tommy Rovelstad og Motorsportakademiet, hvor Kjørstad nå er hovedtrener for Team Norway Junior Motocross.

Tekst: Kjell Amundsen
Foto: Joakim Halvorsen

Motocross:
Før jul signerte Øystein Kjørstad avtale med Tommy Rovelstad og Motorsportakademiet, hvor Kjørstad nå er hovedtrener for Team Norway Junior Motocross.

I tillegg til å være hovedtrener vil Øystein også ha hovedansvaret for laget, herav også økonomien, og han gleder seg stort til å starte opp. – Om kort tid vil det åpnes for å sende søknader til Team Norway Junior Motocross, og selv om vi ikke kan røpe alt nå, så er målgruppen i hovedsak utøvere mellom 13 og 16 år.

Hvor mange utøvere kan bli aktuelt?
– Vi ser for oss seks til ti utøvere på Team Norway Junior Motocross.

Hva blir veien videre etter inntaket?
– Vi ser for oss minimum tre samlinger før sommer tre samlinger etter. Disse skal jo selvfølgelig passe med løpskalenderen til utøverne, og jeg håper i den anledning å kunne følge opp på noen NM-runder.  Det vil ikke være de strengeste kravene (til utøverne) i 2018, men det er selvfølgelig krav til løpsdeltagelse og utvikling. For fremtiden vil vi trolig se krav som går ut over konkurranser i Norge.

Hva annet kan vi forvente å se?
– Jeg har noen tanker om å samarbeide noe med andre trenere og ressurser både innenfor og utenfor forbundet.

Følg med på nmfsport.no for mer informasjon om Team Norway Junior Motocross.

Øystein Kjørstad
Født: 1977
Bosted: Kongsberg
Sivil status: Samboer med Stina. Tre barn.
Bakgrunn: Over 25 års erfaring innen motocross, og innehar medaljer i de fleste NM-klassene. Tidligere profesjonell utøver innen freestyle motocross fra 2000 til 2008 (World Cup og VM med mer). Jobber til daglig turnus som brannkonstabel på Kongsberg, og deltar fortsatt på konkurranser innen enduro og motocross.
Aktuell: Ansvarlig for Team Norway Junior Motocross