Østerhagen: -Vil bare gjøre mitt beste

Håkon Østerhagen (bildet) plasserte seg på tredjeplass i sin EM-debut i 250 cc-klassen i Mantova tidlig i mars. Nå står EM-runde nummer to for tur, i Agueda i Portugal.

2. og 3. april er det kjøring for fullt i Portugal. Til tross for sterk EM-start i ny klasse, går ikke Østerhagen rundt og tenker seier.

-Jeg har ikke noe særlig store forventninger for neste løp. Jeg vil bare gjøre mitt beste på alle løpene vi har denne sesongen – og ta dette som et læreår i ny klasse og med større sykkel. Men jeg prøver å holde meg i topp 10-sonen så mye som mulig, sier Håkon Østerhagen.

EM-starten i Mantova i Italia gikk over all forventing. Cornelius Tøndel ble nummer to. Østerhagen på plassen etter.

-Første runden i Mantova var veldig utenfor hva jeg hadde tenkt meg. For å være mitt første emx 250-løp så er det egentlig helt sykt for meg at jeg klarte en tredjeplass. Jeg er sinnsykt glad for det jeg klarte, men det er en lang sesong så jeg tenker egentlig ikke så mye på det, sier Østerhagen.

-Målet for i år er vel å holde seg på hjula og lære så mye som mulig i ny klasse. Jeg skal gjøre mitt aller beste i hvert løp jeg kjører. Men jeg hadde blitt glad hvis jeg klarte topp 10 eller topp 5 i totalen. Men for øyeblikket så er det å gjøre det beste jeg kan – og ikke gjøre noen feil i de oppkommende løpene, sier han.

Foto: Davide Messora