Østerhagen føler god kontroll i Italia

Jobber godt med treningen!

Håkon Østerhagen (bildet) har god kontroll på treningen til 2021-sesongen. Det går bedre enn forventet – og han trener nå for fullt i Italia.

-Forberedelsene mot 2021-sesongen går bedre en forventet. Nye folk, nytt team og nytt land med masse forskjellige baner omkring. Alt er nytt – sykkel, sko, hjelm og klær. Vi alle vil gjøre det beste vi kan på trening og løp. Og vi alle pusher hverandre og gjør hverandre raskere og bedre, sier Østerhagen. 

Østerhagen planlegger sesongstart i Sardinia.

-Sesongen for meg starter i Sardinia der jeg skal kjøre det som heter Internazionali d’Italia som starter den 28 februar. Det er tre løp av denne serien, så er det videre til det italienske mesterskapet som er noen uker etter Internazionali d’Italia, sier Håkon Østerhagen.

Han håper nå at pandemien tar slutt – og forholdene blir mer normale.

-Det jeg ser mest frem til er løpene – samt å bli bedre kjent med folka. Det er en lang sesong som jeg håper og tror kommer til å bli en bra sesong. Jeg håper også at corona kan løsne litt sånn at vi kan komme tilbake til gamle dager – eller slik det var før, sier han. 

Nå satser han på pallplasseringer i EM-rundene. Han fikk plass nummer 10 sammenlagt i fjor.

-Siden dette er siste året i 125 – og jeg går opp til 250 neste år – så er målet i år å komme på pallen. Så mange pallplasseringer som mulig. Jeg vet at hvis jeg kjører som jeg kan, så kan jeg være på pallen. Selvfølgelig er målet og komme først – det er det for alle. Men pallen så mye som mulig er mitt mål i 2021, sier Håkon Østerhagen.