Opplever sterk rekruttering til motocrossen

Juniorlandslagstrener Øystein Kjørstad (bildet) i motocross føler at det skjer mye spennende innen motocrossen – og at det blomstrer med talenter.

-Rekruttering til Team Norway Junior Motocross, som er juniorsatsningslaget til NMF, opplever jeg stor interesse for fra utøvere i hele landet. Dette er jeg veldig fornøyd med, sier Øystein Kjørstad.

Han kom i gang med jobbingen i 2017.

-Jeg startet å jobbe med å bygge opp juniorsatsningen høsten 2017. Da hadde Team Norway Jr. Mx. vært lagt nede en stund. Nå opplever jeg stor interesse for å få plass på juniorlaget fra hele Norge. Det er gøy, forteller Kjørstad.

Det er imidlertid begrenset med plasser – og hard kamp om plassene.

-Jeg var på NM i MX og fulgte med på 11-12-årsklassen i 85ccm. Her så jeg mange lovende kjørere. Det er fra det året man fyller 13 år man kan være med på Team Norway Jr. Mx. Men det er sånn at det er et trangt nåløye å komme med på laget, så ofte er det bare noen få hvert år som får tilbud om plass. For å få plass er det flere ting som blir vurdert, noe av det er kjøreferdigheter, planer og motivasjon for å trene, sier han.

Han poengterer at det er viktig at det jobbes godt i klubbene på et lokalt plan.

-Når det kommer til tidligere rekruttering, altså barn fra 5 år og oppover, så må dette skje lokalt i klubbene. Jeg er engasjert i min klubb NMK Kongsberg. Her har vi ganske bra rekruttering. Men vi ønsker oss alltid flere kjørere i klubben, sier Kjørstad.

Og han legger det til at det er gode muligheter for å få prøve seg.

-Kom å prøv-lisensen er et godt tilbud fra NMF til rekruttering inn i motocross-sporten, mener han.

Breddesjef Mats Gundersen mener også at det er mye positivt på gang.

-NMFs ansvar overfor sine medlemsklubber er å legge til rette for at de kan skape god aktivitet og rekruttering lokalt. Dette betyr blant annet; ha regelverk for de ulike idrettene i orden, tilby utdanning til de nødvendige funksjonærrollene, en lisensordning med skadeforsikring som kan benyttes lokalt for å bedrive idretten, trenerutdanning for de som ønsker mer kompetanse på hvordan man skal organisere aktivitet og lignende, tilby kompetanse på baneutvikling for ulike alder- og ferdighetsnivåer, sier Gundersen.

-Jeg vil også legge til at vi holder på å utvikle utviklingstrapper for våre ulike grener. Dette er rettesnorer for langsiktig arbeid med å utvikle utøvere fra nybegynner til topputøver – eller bare til en breddeutøver. Altså en tilrettelegger, fastslår Gundersen.

Foto: NMF