Oppfordrer til å ta flaggvaktkurs på nett i sommer

På trening og konkurranse i alle fartsdisipliner innen NMF trenger man flaggvakter for å signalisere både til utøvere og ledelse, for eksempel sikkerhetsleder og/eller stevneleder. Denne oppgaven er avgjørende viktig for sikkerheten til utøverne.

Derfor ønsker NMF nå å styrke disse oppgavene – og oppfordrer i disse dager til å ta flaggvaktkurs på internett.

Dette kurset dekker teorien for å stå flaggvakt på trening og i konkurranse, og er ment som hjelp til klubbene for å drive internopplæring av flaggvakter. Kurset gjelder for NMF seksjon MC og snøscooter, unntatt trial og dragbike.

Kurset kan gjennomføres individuelt, eller ved at en gruppe kommende flaggvakter samles for eksempel i klubbhus, og at innholdet gjennomgås av kompetent klubbmedlem. Dette siste er en løsning hvor deltagerne kan stille spørsmål og diskutere sammen. Ideelt sett bør flaggvaktleder – dersom klubben har utpekt denne for neste konkurranse – lede denne gjennomføringen. Dersom den enkelte deltager ønsker kompetansen påført egen profil i Minidrett, må kurset gjennomføres pålogget i egen profil.

Kurset inneholder materiell for både kommende flaggvakter i deres klubb, samt for den som utpekes som flaggvaktleder.

-Jeg håper og tror at dette kurset kan bidra til at flere vil føle seg komfortable i rollen som flaggvakt, og at dette igjen medvirker til enda mer og tryggere aktivitet i klubbene våre, sier organisasjons- og utdanningsrådgiver i NMF, Kathrine Strand Hammond.

Foto: Ida Rånes